Afdrukken pennen kunnen ook worden gebruikt. Hoewel deze vergelijkbaar met prentkunst gereedschap kan kijken, ze zijn eigenlijk meer langs de lijnen van een gum. Ze kunnen worden gebruikt om de tekst en beeld op een drukplaat toepassen zonder beschadiging van het oppervlak.

Er zijn veel verschillende stijlen van drukplaten die vandaag beschikbaar zijn. Veel van deze zijn door de geschiedenis heen gebruikt om boeken en schilderijen te maken.

Deze verschillende stijlen omvatten het gebruik van verschillende materialen. Bijvoorbeeld, sommige zijn gemaakt van metaal of hout, terwijl anderen zijn gemaakt van glas. Zelfs vandaag de dag, zijn er plaat types die buiten zijn gemaakt van vinyl, plastic en zelfs papier.

Drukplaten worden gebruikt in allerlei industrieën. Zelfs nu, in de 21e eeuw, zijn mensen nog steeds de productie prentkunst beelden met behulp van deze techniek.

Het ontwerp en de lay-out van een plaat kan een beeld dat is moeilijk te dupliceren te creëren. Dit komt omdat de stijl van het papier zal variëren afhankelijk van het beeld. Een klein gaatje kan een beeld dat niet lijkt op een ander soort papier te hebben.

Drukplaten worden gebruikt in de grafische industrie vandaag. Veel mensen zelfs gebruiken om persoonlijke redenen. Van reclame aan het creëren van familiestukken, kunnen deze producten helpen creëren van de perfecte creatie.

.