Gastronomie - De Processen en Regels van de Gastronomie

Moleculaire gastronomie is de studie van de moleculaire veranderingen die plaatsvinden tijdens de bereiding van voedingsmiddelen. Het woord wordt vaak ten onrechte gegeven aan de toepassing van wetenschappelijke informatie bij de ontwikkeling van nieuwe recepten en kooktechnieken. De term is echter wat preciezer. Het verwijst naar de studie van wat er gebeurt tijdens de productie van voedsel via verschillende processen.

De wetenschappelijke methode is de meest complete manier om het hele proces van voedselproductie te beschrijven. Dit omvat de ontwikkeling van enzymen, eiwitten, lipiden, koolhydraten, vitamines en mineralen. De wetenschappelijke methode beschrijft de processen die betrokken zijn bij de productie van verschillende voedingsmiddelen uit grondstoffen in alle fasen van het proces.

Om de wetenschappelijke methode van gastronomie te beschrijven, zou het beter zijn als we deze in drie fasen verdelen. De eerste fase is vanaf het moment van bevruchting, die begint op het moment van bevruchting tot het einde van de groei van het voedsel.

De tweede fase is de ontwikkeling van het embryo in de baarmoeder, en dan wordt het kind geboren. Op dit punt begint de ontwikkeling van voedsel. De derde fase is de bereiding van het eten en het kookproces. Elke fase van de gastronomie heeft zijn eigen processen en regels.

Voedsel dat op dit moment wordt ontwikkeld, omvat vlees, vis en zuivelproducten. Voedingsmiddelen die later in het spijsverteringsproces worden ontwikkeld, zijn onder meer fruit, groenten, volle granen en peulvruchten. Voedsel dat zich later ontwikkelt, is nog niet bekend, maar men denkt dat het ook noten, granen en ander voedsel bevat dat niet van vlees is gemaakt.

De maag speelt een zeer belangrijke rol in de gastronomie omdat het helpt bij de vertering van het voedsel. Er zijn verschillende soorten voedsel, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten en water. Het soort voedsel dat u consumeert, wordt bepaald door wat voor soort voedsel het eerst wordt verteerd en wat het laatst wordt verteerd. Bij de vertering wordt het voedsel afgebroken tot de essentiƫle componenten.

Voedsel wordt tijdens het maagsapproces afgebroken in de verschillende componenten.