Wat te verwachten van een dronefotograaf

Drone-imaging voor onroerend goed is verreweg een van de snelstgroeiende en meest winstgevende manieren voor drone-operators om extra inkomen te verdienen met een persoonlijke drone. Een van de snelstgroeiende scenario's voor het maken van drones in onroerend goed is wanneer een makelaar een ervaren freelance dronefotograaf inhuurt om luchtfoto's en video's van hoge resolutie van hun eigendom te maken. Dit kan een geweldige manier zijn om een ​​winstgevend bedrijf te starten met uw dronecamera.

Het concept van het gebruik van een drone in onroerend goed is vrij nieuw op de markt. Veel mensen die voor het eerst met een drone vliegen, snappen niet dat je hem ook kunt gebruiken voor luchtfotografie en video. Met de vele verschillende camera's en sensoren die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het mogelijk om een ​​drone te gebruiken om high-definition beelden van een huis of een commercieel gebouw vast te leggen. Als je ervaring hebt met het gebruik van een DSLR-camera, dan zou dit soort fotografie relatief eenvoudig moeten zijn.

De eerste stap bij het inhuren van een makelaar is om online te zoeken en iemand te vinden die al een vergunning heeft om een ​​drone op privéterrein te besturen. Zodra u er een heeft gevonden, neemt u contact met hem of haar op om een ​​interview af te spreken. Dit is belangrijk omdat de camera en video aan bepaalde criteria moeten voldoen. Zorg ervoor dat de fotograaf weet hoe hij de camera correct moet gebruiken. Je zult ook willen bepalen of hij of zij een goede kandidaat is om een ​​drone te besturen voor vastgoedfotografie of video.

Vraag bij het opzetten van een interview om ten minste drie dronevideo's die het pand in een ander perspectief laten zien. In plaats van gewoon recht naar beneden te kijken vanuit de lucht, kun je de drone-operator vragen om van bovenaf rechtstreeks naar het terrein te kijken. Vraag naar het weer in de omgeving en hoe de dronepiloot over obstakels op het land komt. Het is belangrijk om de achtergrond van uw toekomstige dronepiloot te kennen, omdat u iemand wilt inhuren die zijn of haar taken competent en professioneel kan uitvoeren.

Bekijk de video na het interview op fouten en inconsistenties.