Duurzaam Bouwen

Een Gids voor Duurzame Gebouwen

Een duurzaam gebouw is een blauwdruk voor groen bouwen en een methode. Bij het bouwen verwijst duurzaamheid naar het gebouw op een manier die ervoor zorgt dat de middelen van een gebouw langer meegaan en tegelijkertijd de uitstoot verminderen die ervoor zorgt dat het gebouw uitstoot. Duurzaamheid bouwen is een belangrijk doel bij het bouwen en heeft niet alleen betrekking op bouwmaterialen; groene bouwpraktijken zijn ook belangrijk bij het bouwen met het oog op duurzaamheid.

De term "duurzame architectuur" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar praktijken waarbij bouwmaterialen zoals polymeren, gerecycled papier of zelfs teruggewonnen hout worden gebruikt. Milieuvriendelijke bouwpraktijken omvatten ook een verscheidenheid aan ruimtelijke ordeningstechnieken en onderzoek, zoals hoe energie-efficiƫntie kan worden gemaximaliseerd. Dit helpt bij het bouwen van constructies die jarenlang meegaan en tegelijkertijd de CO2-uitstoot minimaliseren.

Bouwpraktijken zoals duurzame architectuur zijn ontworpen om gebouwen langer mee te laten gaan, waardoor er meer geld aan een gebouw kan worden besteed. Groene architectuur omvat ook het gebruik van materialen met een langere levensduur, waaronder hout, metaal en andere niet-giftige en hernieuwbare materialen.

Bouw

Interessante links