Bewegingsmelder

Bewegingsmelder - wat is het beste type om te kopen?

Een bewegingsdetector is in feite een elektronisch apparaat dat een sensor gebruikt om omringende beweging te detecteren. Deze zijn over het algemeen geïntegreerd als onderdeel van een groter systeem dat ofwel automatisch een actie uitvoert of een gebruiker waarschuwt voor beweging in een bepaald gebied. Ze vormen een essentieel onderdeel van domotica, beveiliging, lichtregeling en andere energiezuinige processen.

Deze apparaten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het meest voorkomende en meest basale type is een eenvoudige sensor die werkt door een elektrische wisselstroom uit te zenden. Deze kunnen worden gevoed met batterijen, zonnepanelen of zelfs windenergie. Dit is het soort apparaat dat je meestal op een paal of aan het plafond gemonteerd vindt.

Het tweede type bestaat uit een elektronisch circuit. Dit type omvat sensoren die een radiosignaal gebruiken om het signaal naar een externe ontvangereenheid of een centrale meldkamer te verzenden. Deze detectoren werken het beste in gebieden waar er geen storing is van andere bronnen.

Het derde type gebruikt een lichtdetector om de gebruiker te waarschuwen. Dit kan worden gevoed door batterijen, een batterijoplader voor buiten of een lichtsensor voor binnen. Hij functioneert het beste bij sterk omgevingslicht en kan ook worden gebruikt om beweging te detecteren.

Het vierde type gebruikt een lichtsensor die gevoelig genoeg is om elke beweging in een donkere kamer op te vangen. Deze worden meestal gebruikt in combinatie met een beveiligingscamera voor thuis voor meer veiligheid en gemak.

Het vijfde type gebruikt zowel een lichtsensor als een antenne om het signaal naar een centrale meldkamer of de buitenwereld te sturen.