Schakelaars

Diverse Soorten Schakelaars

Switches zijn een van de fundamentele bouwstenen van elektronische apparaten. Alle elektrische apparatuur vereist een schakelaar om hem te bedienen. Deze inrichtingen verschillen in grootte, vormgeving en functies. Er zijn eenvoudig en geavanceerde vormen voor elk apparaat en deze variëren afhankelijk van de eisen van de inrichting.

Het bekendste voorbeeld van een elektrische schakelaar is de stekker. Dit maakt de koppeling tussen twee verschillende soorten elektrische circuits. De twee typen circuits die mogelijk worden gemaakt door het gebruik van deze stekker AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom). De AC-type wordt gebruikt om een ​​aantal huishoudelijke apparaten zoals lampen en ventilatoren aan te drijven, terwijl de DC-type wordt gebruikt voor het aandrijven van bepaalde machines zoals koelkasten en airconditioners.

Een ander voorbeeld van een schakelaar het inschroefdeel stekker die ook bekend staat als de standaard stekker omdat het de basisvorm van een elektrisch circuit. Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de behoeften van de consument. Er zijn twee basistypen van deze plug - degene die toegankelijk is op de wand en degene die zijn verborgen in de fitting zelf.